sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ERDEMLÝ BELEDÝYESÝ ’DÝGÝTAL O CTÝY’ PROJESÝNDE YER ALDI

  •  15 Þubat 2021 Pazartesi 10:02

Ýspanya Valencia Üniversitesi tarafýndan yürütülen ve dünya çapýnda 4 ayrý kýtadan 21 ülkenin yer aldýðý ‘Digital o ctiy’ projesinde, Türkiye’den sadece Mersin Üniversitesi ile Erdemli Belediyesinin uygulayýcý olarak yer alma baþarýsý elde ettiði bildirildi.

Ýspanya Valencia Üniversitesi tarafýndan yürütülen ve dünya çapýnda 4 ayrý kýtadan 21 ülkenin yer aldýðý ‘Digital o ctiy' projesinde, Türkiye'den sadece Mersin Üniversitesi ile Erdemli Belediyesinin uygulayýcý olarak yer alma baþarýsý elde ettiði bildirildi.

Erdemli Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre belediye, bu proje ile ilçenin tarihi ve kültürel tanýtýmý noktasýnda bir baþarýya daha imza attý. Ýspanya Valencia Üniversitesi tarafýndan yürütülen ‘Digital o ctiy' projesini, Türkiye'de belediyeler arasýndan sadece Erdemli Belediyesi temsil ediyor. Projede, tarihi kültür mirasýn dijital albümü yapýlarak ve tüm dünyada Mersin'in ve özellikle Erdemli bölgesindeki ören yerlerinin tanýtýmý gerçekleþtirilecek.

Konu hakkýnda yaptýðý açýklamada, Türkiye adýna gurur duyulacak bir projeye imza atmanýn gururunu yaþadýklarýný ifade eden Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarý, “Projede tarihi kültür mirasýn dijital albümü yapýlarak ve tüm dünyada Mersin'in tanýtýmý gerçekleþtirilecek. Mersin turizmi ve ülke tanýtýmý için çok önemli bu uluslararasý platformda, 'cennet- cehennem' ören yerimizin tanýtým videosu yayýnlanmaya baþladý. Platformu yýlda 1 milyar kiþinin ziyaret etmesi bekleniyor” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE DEPO YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
FENERBAHÇE ÜST ÜSTE ÝKÝNCÝ KEZ AVRUPA’NIN EN BÜYÜÐÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.