sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

YENÝÞEHÝR BELEDÝYESÝ AKADEMÝDE ÇOCUKLAR ÝÇÝN SATRANÇ EÐÝTÝMÝ BAÞLADI

  •  12 Þubat 2021 Cuma 15:24

Mersin’in merkez ilçe Yeniþehir Belediyesi ve Yeniþehir Halk Eðitimi Merkezi iþbirliðiyle 5-6 yaþ grubu çocuklar satranç öðreniyor.

Mersin'in merkez ilçe Yeniþehir Belediyesi ve Yeniþehir Halk Eðitimi Merkezi iþbirliðiyle 5-6 yaþ grubu çocuklar satranç öðreniyor. Yeniþehir Belediyesi Akademide çocuklar için temel düzey satranç eðitimi korona virüs tedbirleriyle baþladý. Ýlk hamlelerini yapan çocuklara Yeniþehir Belediye Baþkaný Abdullah Özyiðit de eþlik etti.

 

Yeniþehir Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, 5 hafta sürecek satranç eðitimleriyle 5 ve 6 yaþýndaki çocuklar hem eðlenecek hem de düþünce becerilerini geliþtirecek. Çocuklar bir zihin sporu olarak nitelendirilen satrancý öðrenirken, aileleri de Yeniþehir Belediyesi Akademide bulunan kütüphanede kitap okuyarak vakit geçirebiliyor. Ücretsiz bir þekilde verilen satranç eðitiminin sonunda çocuklara Yeniþehir Halk Eðitimi Merkezi onaylý sertifika da verilecek.


 

“Bu çalýþmalarýmýzla hem çocuklar hem de aileler mutlu oluyor”

 

Satranç eðitim sýnýfýný ziyaret eden ve eðitim alan minik çocuklarla satranç oynayan Belediye Baþkaný Abdullah Özyiðit, “Yeniþehir Belediyesi Akademide satranç kurslarýmýz baþladý. Gruplar halinde 5 yaþ itibariyle kurslarýmýzý veriyoruz. Burada onlarý izledik ve çok da enerji aldýk eðitim süreçlerinden. Velilerimiz mutlu, Yeniþehir Akademiyi daha önce bilmediklerini ama proje ile görüp tanýdýklarýný söylediler. Akademi; kütüphaneleri, çocuklarýmýzýn rahatlýkla ders çalýþabileceði çalýþma odalarý, kurslarýmýzýn ve 0-3 yaþ erken çocukluk eðitimi ile halkýmýzýn hizmetinde. Burasý tabi ki çocuklarýmýzla güzel, onlar oldukça burasý cývýl cývýl olur. Bu çalýþmalarýmýzla hem çocuklar hem de aileler mutlu oluyor” dedi.

Paylaþ :
SICAKLAR ETKÝLEDÝ YENÝDÜNYADA HASAT ERKEN BAÞLADI: FÝYATI ÜRETÝCÝSÝNÝ SEVÝNDÝRDÝ
VATANDAÞLAR TARAFINDAN BESLENEN DENÝZ KAPLUMBAÐALARI BALIKÇI BARINAÐINI MESKEN EDÝNDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.