sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

2 ÜNÝVERSÝTE MEZUNU KADIN, ORGANÝK SOLUCAN GÜBRESÝ ÜRETÝYOR

  •  10 Þubat 2021 Çarþamba 09:13

Mersin’in Tarsus ilçesinde 2 üniversite mezunu kadýn, organik solucan gübresi yetiþtiriyor.

Mersin'in Tarsus ilçesinde 2 üniversite mezunu kadýn, organik solucan gübresi yetiþtiriyor. Ýnsanlýða faydalý olmak istediðini belirten giriþimci kadýn, kimyasallarla savaþmanýn gerektiðini söyledi.

Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü ve Atatürk Üniversitesi Ýþ Saðlýðý ve Güvenliði Bölümünden mezunu Cevriye Kýlýnç (44), ilçeye baðlý Özbek Mahallesi'nde Kaliforniya kýrmýzý solucan gübre üretim tesisi kurdu.

Yýlda 10 ton solucan gübresi üretmeye baþlayan Kýlýnç, tek baþýna mücadele verdiðini belirterek, “Bir arkadaþýmýzýn vesilesiyle solucan gübresiyle tanýþtým. Kayseri'ye gidip gördüm, aklýmda bazý sorular vardý, yapabilir miyim. Baktým ki; hiçbir zararý yok. Bu iþin insanlýða faydalý olduðu için, topraktan geldiðimizden topraktan da yediðimiz þeyler bize gýda olduðu için dedim ki, ‘topraðýmýzý yenilememiz lazým' dedim. Biliyorsunuz ki kimyasal çok fazla topraklarýmýzý meþgul etmiþ durumda. Ýnsanlýða faydalý olmak için gelecek nesillerin ve kendimizin daha saðlýklý, daha zinde olmamýz için solucan gübresi iþine girdim. Bizim kimyasallarla savaþmamýz lazým. Biz kendimiz organik, doðal olmasak hayatýmýzda dahi zevk alamayýz. Solucana biz yüzde 70 inek veya küçükbaþ hayvan gübresi veriyoruz, tabi asidi alýnýyor. Yüzde 30 evsel atýk konuluyor. Ben istiyorum ki çiftçimiz kendi gübresini yetiþtirsin, her türlü yardýma hazýrým” dedi.

Paylaþ :
SICAKLAR ETKÝLEDÝ YENÝDÜNYADA HASAT ERKEN BAÞLADI: FÝYATI ÜRETÝCÝSÝNÝ SEVÝNDÝRDÝ
VATANDAÞLAR TARAFINDAN BESLENEN DENÝZ KAPLUMBAÐALARI BALIKÇI BARINAÐINI MESKEN EDÝNDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.