sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

YENÝÞEHÝR BELEDÝYESÝNDEN MERSÝN CEMEVÝNE DESTEK

  •  10 Þubat 2021 Çarþamba 09:10

Mersin’in merkez ilçe Yeniþehir Belediyesinin, ortak proje kapsamýnda bakým ve onarým çalýþmalarýnýn yapýlmasý amacýyla Mersin Cemevine 500 bin TL destek vereceði bildirildi

Mersin'in merkez ilçe Yeniþehir Belediyesinin, ortak proje kapsamýnda bakým ve onarým çalýþmalarýnýn yapýlmasý amacýyla Mersin Cemevine 500 bin TL destek vereceði bildirildi.

Belediyeden yapýlan açýklamaya göre, Mersin Cemevine yapýlacak desteði içeren madde Yeniþehir Belediye Meclisinin Þubat ayý ikinci olaðan toplantýsýnda oy birliðiyle kabul edildi. Mecliste konuþan Belediye Baþkaný Abdullah Özyiðit, "Bugün laiklik ilkesinin anayasamýza girmesinin 84. yýl dönümü. ‘Laiklik yalnýz din ve devlet iþlerinin bir birinden ayrýlmasý deðildir' diyor Mustafa Kemal Atatürk. Laiklik bütün yurttaþlarýn vicdan, ibadet ve din hürriyeti demektir. Ve laiklik ilkesi, insanlarýn özellerine saygý gösterilmesi, önemsenmesi ve sorgulanmamasý açýsýndan çok önemli" dedi.

Türkiye'nin, farklý medeniyetlerin yýllardýr beraber yaþadýðý Anadolu, Asya ve Avrupa'yý bir birine baðlayan doðu ile batýnýn köprüsü konumunda olduðuna iþaret eden Özyiðit, "Dolaysýyla farklý ýrklardan, farklý mezheplerden, farklý inanýþlardan insanlarýn yaþadýðý bir coðrafya. Ve Mersin'de o coðrafyanýn çok özel bir örneði. Dolayýsýyla buradan çýkan kararlarýn TBMM'ye de mesaj olmasý açýsýndan çok önemli. Ve bu topraklarda kardeþçe yaþamanýn en önemli dayanaklarýndan birinin laiklik ilkesi olduðunun da altýný çizmek istiyorum” diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE ARANAN ÞAHISLARA ÞAFAK OPERASYONU: 78 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KADINLAR BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE FENERBAHÇE ÜST ÜSTE 6. KEZ ÞAMPÝYON

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.