sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ST. PETERSBURG BÜYÜK PETRO POLÝTEKNÝK ÜNÝVERSÝTESÝ, ÜCRETSÝZ YÜKSEK LÝSANS ÝÇÝN ÜÇÜNCÜ KEZ TÜRK ÖÐRENCÝ ALACAK

  •  9 Þubat 2021 Salý 09:07

St. Petersburg Büyük Petro Politeknik Üniversitesi, (SPBPU) Akkuyu Nükleer A.Þ. tarafýndan baþlatýlan eðitim programý kapsamýnda ücretsiz yüksek lisans için üçüncü kez alým yapacak. Ýngilizce yüksek lisans eðitim programýna Türk üniversitelerinden mezun olan lisans öðrencileri alýnacak.

Yapýlan açýklamaya göre, “Akkuyu NGS Ýçin Personel Yetiþtirme Programý” çerçevesinde SPBPU'daki eðitim programý kapsamýnda toplam 25 kiþinin alýnmasý planlanýyor. Bu öðrenciler, “Isý Mühendisliði” ve “Elektrik Mühendisliði” alanlarýnda eðitim alacak. Türk üniversitelerinde “Isý Mühendisliði”, “Elektrik Mühendisliði”, “Nükleer Enerji ve Teknoloji” ile “Kimyasal Teknoloji” alanlarýndan ‘lisans' derecesiyle mezun olan Türk vatandaþlarýnýn katýlým baþvurularý kabul edilecek.

 

Baþvuru sahiplerinin kaydý, aday öðrencilerin Türk üniversitelerindeki ilgili bölümleri hakkýnda SPBPU öðretim üyeleriyle Ýngilizce dilinde yapacaklarý uzaktan çevrimiçi mülakatýn sonuçlarýna göre yapýlacak. Son baþvuru tarihi 12 Mart 2021 olan eðitim için adaylarla 15-25 Mart tarihleri arasýnda mülakatlar yapýlacak. Giriþ sýnavlarýna katýlým için baþvurular, Akkuyu Nükleer A.Þ.'nin resmi internet sitesine baðlý www.akkuyu.com/rusyada-egitim adresinden elektronik formu doldurarak yapýlacak.

 

SPBPU'daki yüksek lisans programýnda eðitim süresi 2 yýl olacak. Programýn katýlýmcýlarý, eðitim süresince ilgili bölümlerin yanýnda Rusça eðitimi de alacak. Programý baþarýyla tamamlayan mezunlar, Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom'un eðitim merkezinde uygulamalý eðitim ve 1 yýldan 3 yýla kadar uygulamalý staj görecek.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DEKÝ KAZADA ÖLEN ÞAHSIN ARAÇTA YOLCU OLDUÐU ORTAYA ÇIKTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.