sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MESKÝ’DEN SU TASARRUFU UYARISI

  •  7 Þubat 2021 Pazar 10:56

Mersin Su ve Kanalizasyon Ýdaresi (MESKÝ) Genel Müdürlüðü, kuraklýðýn giderek arttýðý, mevsim normallerinin hýzla deðiþtiði bu günlerde su tasarrufu ve bilinçli su tüketimi konusunda vatandaþlarý uyardý.

MESKÝ'den yapýlan açýklamada, Türkiye'deki yer altý sularýný analiz eden Amerikan Havacýlýk ve Uzay Dairesinin (NASA) yayýnladýðý haritada, Türkiye ve Mersin'deki yer altý sularýnýn ortalama seviyenin altýnda olduðunun görüldüðüne iþaret edildi. Açýklamada, Türkiye geneli olmak üzere Mersin'in de kuraklýk riskiyle karþý karþýya olan kentlerden biri olduðu, ülkede su riski yüksek 10 þehir arasýnda bulunduðu ifade edildi.

 

Su kaynaklarýnýn bilinçli ve tasarruflu kullanýlmasýnýn hayati önem taþýdýðý vurgulanan açýklamada, "Tüm dünyayý etkisi altýna alan kuraklýk riskine karþý su tasarrufu ve bilinçli su tüketimi büyük önem taþýmaktadýr. Ülkemizin yer altý su kaynaklarý tükenebilir olduðundan su kaynaklarýnýn bilinçli ve tasarruflu kullanýlmasý hayati öneme sahiptir. Günlük hayatta yapýlabilecek kolay tasarruf uygulamalarý ile su kaynaklarý korunarak, tonlarca suyun boþa gitmesinin önüne geçilebilir. Hayatýn her alanýnda uygulanabilecek su tasarrufu önlemleriyle gelecek nesillere daha yaþanýlabilir bir dünya býrakýlabilir. Diþ fýrçalarken veya týraþ olurken musluklarýn kapalý kalmasý, damlayan musluk varsa tamir edilmesi, güneþ enerjisinin belirli aralýklarla kontrol edilmesi, musluklara su tasarruflu aparat takýlmasý, duþ süresinin kýsaltýlmasý, yaðmur sularýnýn sulama amaçlý kullanýlmasý, arabalarýn kovaya doldurulan suyla yýkanmasý gibi önlemlerle ciddi su tasarrufu saðlanabilir" denildi.

Paylaþ :
SICAKLAR ETKÝLEDÝ YENÝDÜNYADA HASAT ERKEN BAÞLADI: FÝYATI ÜRETÝCÝSÝNÝ SEVÝNDÝRDÝ
VATANDAÞLAR TARAFINDAN BESLENEN DENÝZ KAPLUMBAÐALARI BALIKÇI BARINAÐINI MESKEN EDÝNDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.