sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

VALÝ SU: "SÝLÝFKE KALESÝ BÝR AN ÖNCE TURÝZME KAZANDIRILACAK"

  •  5 Þubat 2021 Cuma 16:13

Mersin Valisi Ali Ýhsan Su, restorasyon ve kazý çalýþmasý süren Silifke Kalesinin bir an önce turizme kazandýrýlacaðýný söyledi.

Vali Su, Silifke ziyaretinde Narlýkuyu Cennet Cehennem, Astým Maðarasý, Kapýzlý Kampý, Aþaðý Dünya Obruðu, Uzuncaburç, Roma Yolu, Tevekkül Sultan Türbesi, Eski Vali Konaðý, Silifke Kalesi, Cumhuriyet Ýlkokulu ve Kültür Merkezi inþaatýnda incelemelerde bulundu.

Vali Ali Ýhsan Su ilk olarak Narlýkuyu Cennet-Cehennem Maðarasý çevresine yapýlan otopark alanýnda incelemelerde bulunarak, ardýndan ziyaretçilerin büyük beðeni ile karþýladýðý Cehennem obruðuna yapýlan cam seyir terasýný gezdi. Beraberindeki heyetle birlikte yapýlan asansörle Cennet obruðuna inen Vali Su, Cennet maðarasýný gezdi. Burada yapýmý tamamlanan güvenlik ve sinevizyon odalarýný da inceleyerek, asansör ile seyir terasý hakkýnda yetkililerden bilgi aldý. Daha sonra Astým Maðarasý, Aþaðý Dünya Obruðu ve Kapýzlý kampýnda da incelemelerini sürdüren Mersin Valisi Ali Ýhsan Su, buradan Uzuncaburç'a geçerek Roma Yolu ve kazý çalýþmalarýnýn devam ettiði bölgede incelemeler yaptý.

Silifke'nin tarihi ve doðal güzellikleriyle eþi benzeri bulunmayan bir ilçe olduðuna vurgu yapan Vali Su, Uzuncaburç ziyaretinin ardýndan Silifke merkezde çalýþmalarý tüm hýzýyla devam eden Tevekkül Sultan Türbesi restorasyon çalýþmalarýný da inceledi. Silifke Belediye Baþkanvekili Sadýk Altunok'tan burada yürütülen çalýþmalar hakkýnda bilgiler alan Mersin Valisi Su Ticaret ve Sanayi Odasý, Kaymakamlýk ve belediyeyi ziyaret etti. Silifke Belediyesi tarafýndan restorasyon çalýþmasý yapýlan mülkiyeti belediyeye ait eski vali konaðý ve Cumhuriyet Ýlkokulunda incelemelerde bulundu. Mersin Valisi Ali Ýhsan Su, Silifke ziyaretinin son duraðýnda, Kültür ve Turizm Bakanlýðý ile Üniversite iþbirliðiyle restorasyon ve kazý çalýþmalarý yürütülen Silifke Kalesi'nde de incelemeler yaptý. Vali Su, Kazý faaliyetleri ve restorasyon çalýþmalarý hakkýnda Kazý Baþkaný Prof. Dr. Ali Boran'dan bilgiler aldý. Burada bir açýklama yapan Vali Su, kalenin turizm açýsýndan önemli bir yere sahip olduðunu kaydederek, buradaki çalýþmalarýnýn bir an önce tamamlanýp turizme kazandýrýlacaðýný ifade etti.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE DEPO YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
FENERBAHÇE ÜST ÜSTE ÝKÝNCÝ KEZ AVRUPA’NIN EN BÜYÜÐÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.