sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

GÜLTAK: “POLÝPROPÝLEN TESÝSÝ ÝLE ÝLGÝLÝ GÖRÜÞ VE KARARIMIZ BELLÝDÝR”

  •  2 Þubat 2021 Salý 09:16

Akdeniz Belediye Meclis Toplantýsýnda, Karaduvar Mahallesinde yapýlmasý planlanan polipropilen tesisi ele alýndý.

Akdeniz Belediye Baþkaný Muhammet Mustafa Gültak, “Bakanlýk bize baþvurduðunda, idaremizin ÇED raporu ile ilgili bir yetkisi vardý. Ýdare olarak da bu yetkimizi kullanýp ‘olumlu' bir rapor vermedik. Bakanýmýz tarafýndan bilimsel ve detaylý bir rapor istendi. Biz de bu konuda onlara destek oluyoruz, çünkü amacýmýz üzüm yemek olmalý, baðcýyý dövmek deðil” dedi.

Akdeniz Belediye Meclisi, þubat ayý birinci birleþim birinci oturumunu, Gültak baþkanlýðýnda, belediye konferans salonunda gerçekleþtirdi. Toplantýda, Akdeniz Belediyesi Kentsel Dönüþüm Müdürlüðünden gelen, Çay Mahallesinde TOKÝ Baþkanlýðý ile 2989 sayýlý Toplu Konut Kanunu; 5393 sayýlý Belediye Kanunu ile 6306 sayýlý kanun kapsamýnda, kentsel dönüþüm çalýþmalarýnda hazýrlanacak protokolleri imzalamaya yönelik Baþkan Gültak'a yetki verilmesini içeren önerge ve Karaduvar Mahallesinde kurulmasý planlanan polipropilen tesisi ile ilgili önergenin gündeme alýnmasý kabul edildi.

 

Umuda Yolculuk Projesi ile onkoloji hastalarýna maddi-manevi destek

Toplantýda, meclisin ilk gündem maddesinde yer alan “Akdeniz'de Umuda Yolculuk Projesi” görüþüldü. Proje; Akdeniz ilçesi sýnýrlarýnda ikamet eden, sosyo-ekonomik durum açýsýndan dezavantajlý onkoloji hastalarý ile yakýnlarýna yönelik olarak Kadýn ve Aile Hizmetleri Müdürlüðü personelince sosyal yardým ve hizmet, psiko-onkolojik destek, manevi rehberlik ve sosyo-eðitsel faaliyet hizmetleri verilmesini içeriyor. Mecliste; proje kapsamýnda Mersin Ýl Saðlýk Müdürlüðü ile protokol imzalama konusunda Baþkan Gültak'a yetki verilmesi ile ilgili teklif oy birliðiyle komisyonlara havale edildi.

Paylaþ :
MUT’TA "TAZE KAYISI ÜRETÝM VE ÝHRACATINI DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI" YAPILDI
MEZÝTLÝ BELEDÝYESÝ, TÜRKÇE HARF KULLANILMAYAN TABELALARI KALDIRDI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KIR ÇÝÇEKLERÝ TÜRKÝYE ÞAMPÝYONASINDAN BAÞARIYLA DÖNDÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.