sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE ÇÝLEK HASADI BURUK BAÞLADI

  •  1 Þubat 2021 Pazartesi 09:34

Son yýllarda ülke genelinde organik çilek üretiminde söz sahibi olmaya baþlayan Mersin’in Tarsus ilçesinde kurulan seralarda örtü altýndaki çilek hasadý baþladý.

Son yýllarda ülke genelinde organik çilek üretiminde söz sahibi olmaya baþlayan Mersin'in Tarsus ilçesinde kurulan seralarda örtü altýndaki çilek hasadý baþladý.

 

Adana ve Tarsus sýnýrýnda bulunan Tabaklar Mahallesi'nde 6 dönüm serada çilek üretimi yapan Yakup Öz, hasadýn baþladýðýna sevindiklerini, ancak kendilerinin deðil aradaki fýrsatçýlarýn kar ettiðini söyledi. Örtü altý çilek üretimi gerçekleþtiren yetiþtirici Yakup Öz, ailesi ile birlikte geceli gündüzlü çalýþtýklarýný belirterek, “Kýþ baþladý, geçtiðimiz hafta bir don atlattýk, yorucu ama güzel kendi iþimizin içerisindeyiz. Kardeþim, eþim, çocuklar ot temizliði yapýyoruz. Þikayetimiz Tarsus'ta þu an çileðin fiyatý 7 veya 9 TL malýna göre deðiþiyor. Bu pazara 20 TL olarak gidiyor. Fazla uzaða gitmeye gerek yok. Yani 9 TL'ye aldýðý mal 20 TL olarak deðiþiyor. Biz zaten ürünleri þu anda perakende satýcýlara veriyoruz. Ürünleri hale götürdüðümüz zaman yüzde 15 komisyon, pazarcý kendi karýný koyuyor. Ama biz bunu perakende satýcýlara verdiðimiz zaman burada ürünü 7 TL verdiðimde, Tarsus'ta 14 TL olarak satýlýyor. Pazar fiyatý ile karþýlaþtýrdýðýmýz zaman 6 TL fark çýkýyor. Bu da tüketicinin kendi cebine kalan paradýr. Ürünleri kendimiz daðýtým yapýyoruz. Manav, market veya normal vatandaþlara tek tek daðýtýmlarýný yapýyoruz. Emek zor, yani kolay deðil. Aradaki fýrsatçýlarý herkes biliyor. Burasý tapulu yerimiz, 9 bin 750 metrekaredir. Seranýn kurulumu naylon çekmesi 3 veya 4 gün sürüyor. Ekimi, dikimi, gübrelemesi, en önemlisi dondan korunmasý gerçekten zor iþlerdir” dedi.

Paylaþ :
SICAKLAR ETKÝLEDÝ YENÝDÜNYADA HASAT ERKEN BAÞLADI: FÝYATI ÜRETÝCÝSÝNÝ SEVÝNDÝRDÝ
VATANDAÞLAR TARAFINDAN BESLENEN DENÝZ KAPLUMBAÐALARI BALIKÇI BARINAÐINI MESKEN EDÝNDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.