sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE TURUNÇLAR SALATA SOSU OLARAK EKONOMÝYE KAZANDIRILACAK

  •  1 Þubat 2021 Pazartesi 09:15

Mersin’in en büyük deðerlerinden biri olan turuncun farklý bir alanda daha kullanýlmasý için çalýþmalara baþlandýðý, Mezitli Belediyesi öncülüðünde Ar-Ge çalýþmalarý tamamlanan proje kapsamýnda turunçlarýn salata ve yemeklerde sos olarak kullanýlacaðý bildirildi.

Mersin'in en büyük deðerlerinden biri olan turuncun farklý bir alanda daha kullanýlmasý için çalýþmalara baþlandýðý, Mezitli Belediyesi öncülüðünde Ar-Ge çalýþmalarý tamamlanan proje kapsamýnda turunçlarýn salata ve yemeklerde sos olarak kullanýlacaðý bildirildi.

 

Belediyeden yapýlan açýklamaya göre, Mezitli Belediye Baþkaný Neþet Tarhan, proje paydaþlarýyla birlikte Mezitli Deresi kenarýnda atýl durumda bulunan turunç bahçesinde hasat yaptý. Park ve Bahçeler Müdürlüðü ekipleri tarafýndan toplanan turunçlar, Mezitli Üretici Kadýn Kooperatifi tarafýndan iþlenerek salata ve yemek sosu haline getirilecek.

 

Unutulan bir Mersin deðerini yeniden hatýrlatmak istediklerini söyleyen Mezitli Üretici Kadýn Kooperatifi Baþkaný Ayþe Gül Yýlgör, “Atýk haldeki turunçlarý üretime katký sunarken, ayný zamanda unutulmaya yüz tutmuþ deðerleri yeniden hatýrlatmak istiyoruz. Bunun için çok deðerli iþbirlikleri geliþtirdik. Daha önce çöpe giden turunçlar çok deðerli üretimlere dönüþerek sýfýr atýk haline gelecek. Bu ekonomik açýdan güçlü ve son derece çevreci bir proje. Üretimi kadýnlarýmýz yapacaðý için kadýn güçlenmesine de destek olacak. Mezitli Belediyesi, sivil toplum kuruluþlarý ve Toros Üniversitesi bir araya gelerek güç birliði yaptýk. Daha güzel þeyler yapacaðýz” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE ARANAN ÞAHISLARA ÞAFAK OPERASYONU: 78 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KADINLAR BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE FENERBAHÇE ÜST ÜSTE 6. KEZ ÞAMPÝYON

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.