sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKKUYU NGS, EN GÜVENLÝ VE EN GELÝÞMÝÞ NÜKLEER SANTRALLERDEN BÝRÝ OLACAK

  •  30 Ocak 2021 Cumartesi 10:17

Akkuyu Nükleer A. Þ. Genel Müdür Birinci Yardýmcýsý ve NGS Yapý Ýþleri Direktörü Sergei Butckikh, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin, en güvenli ve en geliþmiþ nükleer santrallerden biri olacaðýný belirterek, "Akkuyu NGS bugün mevcut olan en geliþmiþ güvenlik sistemleriyle donatýlmýþtýr" dedi.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali inþaat sahasýnda, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaþkanlýðý bünyesindeki Ýnsan Kaynaklarý Ofisi tarafýndan yürütülen 'Söz Yetenekte' programý gerçekleþtirildi. Program, Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlýðý'nýn resmi 'YouTube' kanalýnda, 'twitter ve periscope' gibi sosyal medya mecralarýnda ve projenin resmi internet sitesi olan 'www.ytnk.tv'de canlý olarak yayýnlandý. Programýn sunuculuðunu ise ünlü televizyon sunucusu Oylum Talu yaptý.

Programda konuþan Þ. Genel Müdür Birinci Yardýmcýsý Sergei Butckikh, Akkuyu NGS inþaat sahasýnýn bulunduðu Mersin ili ve Gülnar bölgesinin, Türkiye'deki nükleer enerji haritasýndaki ana coðrafi noktalar haline geldiðini söyledi. Proje sayesinde altyapýnýn güvenle geliþtiðini, ekonominin, endüstrinin ve sosyal hayatýn birçok alanýnýn kalkýnma için güçlü bir ivme kazandýðýný kaydeden Butckikh, "Akkuyu NGS, en güvenli ve en geliþmiþ nükleer santrallerden biri olacak. Akkuyu NGS bugün mevcut olan en geliþmiþ güvenlik sistemleriyle donatýlmýþtýr. Rus tasarýmlý güç üniteleri sadece Türkiye'de deðil Çin, Belarus, Mýsýr gibi diðer ülkelerde de inþa ediliyor. Bu tip nükleer güç üniteleri ayný zamanda Rusya'da baþarýyla iþletiliyor" ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DEKÝ KAZADA ÖLEN ÞAHSIN ARAÇTA YOLCU OLDUÐU ORTAYA ÇIKTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.