sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BU ALIÞVERÝÞTEN ÜRETÝCÝ DE, TÜKETÝCÝ DE KARLI ÇIKIYOR

  •  30 Ocak 2021 Cumartesi 10:09

Mersin’in Erdemli ilçesinde 5 yýl önce kurulan üretici pazarý pandemi sürecinde vatandaþýn ekonomik umudu oldu.

Mersin'in Erdemli ilçesinde 5 yýl önce kurulan üretici pazarý pandemi sürecinde vatandaþýn ekonomik umudu oldu. Kimi evde yaptýðý el emeði göz nuru ürünleri, kimi tarlada bin bir zahmetle yetiþtirdiði ürünleri pazarlayýp aile bütçesine katký saðlýyor.

Üreticiden tüketiciye aracýsýz bir þekilde ürünlerin ulaþmasýný saðlayan Erdemli Belediyesi, yaptýðý çalýþmayla vatandaþýn yüzünü güldürüyor. 3 bin 800 metrekarelik alanda satýþ yapan 400 üretici, aile bütçelerine katký saðlayan projeden oldukça memnun.

Üreticiden tüketiciye aracýsýz satýþ ortamý saðlayýp vatandaþýn bütçesine katkýda bulunduklarýna dikkat çeken Erdemli Belediye Baþkaný Mükerrem Tollu, üreticinin de tüketicinin de durumdan mutlu olduðunu belirtti.

Baþkan Tollu, “Üreticide bir birimse satýþ, bunun tüketiciye kadar fiyatý beþ birime çýkýyordu. Kurduðumuz üretici pazarýnda üreticilerimizi burada direk tüketicilerimizle buluþturuyoruz. Hem çok taze çok kaliteli ürünleri, daha da ucuz bir bedelle tüketiciye sunmanýn hazzýný yaþýyoruz. Baktýðýmýzda, burada ailelerimizin bütçesine çok ciddi manada bir girdi saðlýyoruz. Direk üretici ile tüketiciyi buluþturduðumuz için daha az maliyetle tüketiciye bu ürünleri saðlamaya çalýþýyoruz. Üreticiler bu ürünleri aracýsýz tüketicilere ulaþtýrdýklarý için hem üreticinin hem de tüketici karlý çýkýyor" dedi.

Paylaþ :
MUT’TA "TAZE KAYISI ÜRETÝM VE ÝHRACATINI DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI" YAPILDI
MEZÝTLÝ BELEDÝYESÝ, TÜRKÇE HARF KULLANILMAYAN TABELALARI KALDIRDI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KIR ÇÝÇEKLERÝ TÜRKÝYE ÞAMPÝYONASINDAN BAÞARIYLA DÖNDÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.