sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MTSO MECLÝSÝ: “POLÝPROPÝLEN TESÝSÝNE KARÞI DEÐÝLÝZ, ANCAK YER SEÇÝMÝ YANLIÞ”

  •  29 Ocak 2021 Cuma 08:53

Mersin Ticaret ve Sanayi Odasý (MTSO) Meclis Toplantýsýnda, Mersin’de yapýlmasý planlanan polipropilen tesisi masaya yatýrýldý.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odasý (MTSO) Meclis Toplantýsýnda, Mersin'de yapýlmasý planlanan polipropilen tesisi masaya yatýrýldý. Yatýrýmý deðerlendiren meclis üyeleri, böyle bir yatýrýma karþý olmadýklarý, ancak yatýrým yeri seçiminin yanlýþ olduðu görüþünde birleþti.

 

MTSO Ocak Ayý Meclis Toplantýsý, Meclis Baþkaný Hamit Ýzol baþkanlýðýnda gerçekleþti. Toplantýda Mersin'de yapýlmasý planlanan polipropilen tesisi yatýrýmýný deðerlendirdi. Yapýlan görüþmelerde “Mersin, polipropilen tesisi yatýrýmýna karþý deðildir. Yatýrým için seçilen yerin Mersin Yeni Konteyner Limaný ve Serbest Bölge geniþleme alaný olarak planlanmýþ olmasý nedeniyle yer seçimi yanlýþtýr” görüþü oy birliði ile kabul edildi.

 

Polipropilen yatýrým yeri olarak seçilen ve özel endüstri bölgesi olarak ilan edilen alanýn, daha önceki planlarda Mersin Serbest Bölge Geliþme Alaný, Sanayi Depolama Alaný, Mersin Ana Konteyner Limanýný da kapsayýp kent merkezine yürüme mesafesinde olmasýndan dolayý MTSO Meclisi yatýrým yerinin doðru yer olmadýðýný savundu. Kararda, Mersin'in yatýrýmlara karþý olmayýp kentin kapýsýnýn yatýrýmcýlara her zaman açýk olduðu vurgulandý. Bu yatýrýmýn ise yerini onaylamayýp böylesi önemli yatýrýmlarda kent dinamiklerinin de görüþüne baþvurulmasý gerektiði tüm meclis üyelerince kabul edildi. Meclis üyeleri, bu bölgenin 10. ve 11. Kalkýnma Planýnda belirtildiði gibi Mersin Konteyner Limaný olarak deðerlendirilmesi halinde kentin lojistik gücünü artýrarak hem ekonomik geliþimine hem istihdama daha fazla katký sunacaðýný vurguladý. Ayný zamanda tesisin þehir merkezine ve yerleþim yerlerine çok yakýn bir mesafede yapýlacak olmasýnýn kent için büyük bir tehlike olduðunu belirten meclis üyeleri, böylesi bir sanayi tesisi yatýrýmýnýn yerleþim yerlerinden uzakta yapýlmasýyla kentin gerek çevresel gerekse fiziksel tehditlere karþý korunmuþ olacaðýný dile getirdi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE ARANAN ÞAHISLARA ÞAFAK OPERASYONU: 78 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KADINLAR BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE FENERBAHÇE ÜST ÜSTE 6. KEZ ÞAMPÝYON

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.