sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÖÐRENCÝLER HEM ÜRETÝYOR, HEM DE KAZANIYOR

  •  27 Ocak 2021 Çarþamba 17:01

Mersin’in Erdemli ilçesinde tarým lisesi öðrencileri kurulan uygulama bahçesinde yetiþtirip hasat ettikleri sebzeleri Ýstanbul’a gönderdi.

Mersin'in Erdemli ilçesinde tarým lisesi öðrencileri kurulan uygulama bahçesinde yetiþtirip hasat ettikleri sebzeleri Ýstanbul'a gönderdi. Öðrenciler süreç içinde uygulama bahçesinde eðitim almanýn yanýnda yetiþtirdikleri ürünlerin pazarlanmasýyla birlikte kendi bütçelerine de katký saðladý.

 

Ýlçede tarým lisesi olarak bilinen Erdemli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde uygulama bahçesi kuruldu. Öðrenciler eðitim öðretim yýlý baþýnda kurulan bahçede sebze ve limon yetiþtiriciliði yaptý. Öðrenciler eðitim alýrken bir yandan da üretim gerçekleþtirdi. Ocak ayý sonu dolayýsýyla da yetiþtirilen ürünlerden brokolinin hasadý yapýldý. Ýlk ürünler ise satýþa sunulmak üzere Ýstanbul'a gönderildi.

 

Meslek Öðretmenlerinden Lütfi Geçit, "Burada yazlýk ve kýþlýk sebzeler olmak üzere yetiþtiricilik yapýyoruz, arazimiz mevcut. Þuan mevcut olan karnabahar ve brokolilerimizin hasadýný yapýyoruz. Ayný zamanda limon yetiþtiriciliði yapýyoruz. Seramýzda ise mevsime göre domates, salatalýk olsun yetiþtiricilik yapýyoruz. Ýlerleyen zamanlarda da pitaya yetiþtiriciliði yapacaðýz. Bu þekilde öðrencilerimiz teorik dýþýnda uygulamalý alanda da kendilerine bir þeyler katýyor. Yetiþtirilen ürünlerden elde edilen gelirle öðrencilerimiz kendi bütçelerine de katký saðlýyor" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DEKÝ KAZADA ÖLEN ÞAHSIN ARAÇTA YOLCU OLDUÐU ORTAYA ÇIKTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.