sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DEKÝ MEVSÝMLÝK TARIM ÝÞÇÝLERÝNE YENÝ ÇADIR

  •  25 Ocak 2021 Pazartesi 09:06

Mersin Büyükþehir Belediyesince, mevsimlik tarým iþçilerinin daha saðlýklý yaþam standartlarýna kavuþabilmesi için Birleþmiþ Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliði (UNHCR) tarafýndan gönderilen çadýrlarýn kurulumunun gerçekleþtirildiði bildirildi.

Büyükþehir Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, Maya Eðitim Kültür Araþtýrma Yardýmlaþma ve Dayanýþma Derneði'nin de yerel ortak olarak dahil olduðu proje kapsamýnda, Birleþmiþ Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliði tarafýndan sýðýnmacý konumundaki Suriyeli mevsimlik tarým iþçileri için gönderilen çadýrlar, Akdeniz ilçesi Adanalýoðlu-Limonlu Mahallesi sýnýrlarý içerisinde kuruldu. Tarýmda sürekliliðin saðlanmasý için büyük önem taþýyan mevsimlik tarým iþçileri, hasat, budama, ot alma ve çapalama gibi iþlerde çalýþýyor.

Çadýrlar kuruldu, saðlýk taramasý yapýldý

Büyükþehir Belediyesi Sosyal Hizmetler, Tarýmsal ve Veteriner Hizmetleri, Engelliler ve Saðlýk Hizmetleri, Yol Yapým Bakým ve Onarým, Fen Ýþleri ile Mezarlýklar Dairelerinin ortak çalýþmasý sonucunda çadýrlarýn kurulduðu alanýn zeminine malzeme serilerek çamur ortadan kaldýrýldý. Ayrýca Suriyeli tarým iþçilerinin saðlýk kontrolleri yapýlýp, hijyen kiti ve 150 koli süt daðýtýmý gerçekleþtirildi. Bunun yaný sýra Engelliler ve Saðlýk Hizmetleri Dairesi ekipleri tarafýndan ateþ ölçümü ile tansiyon ve þeker ölçüm çalýþmalarý da uygulandý. Yüzlerce Suriyeli tarým iþçisinin yaþadýðý alanda kurulan çadýrlara aileler yerleþmeye baþladý.

Paylaþ :
KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI
MERSÝN’DE SÝLAH KAÇAKÇILIÐINA YÖNELÝK DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 SÝLAH ÞÜPHELÝ ÖLÜM OLAYININ SÝLAHI ÇIKTI
ÖÐRENCÝLERE ORMAN BÝLÝNCÝ VE SEVGÝSÝ AÞILANIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL DEPLASMANDA BEÞÝKTAÞ’I 77-67 YENDÝ 1-0 ÖNE GEÇTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.