sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÝSMET PAÞA MAHALLESÝ KENTSEL DÖNÜÞÜM PROJESÝNÝ TARSUS BELEDÝYESÝ YAPACAK

  •  23 Ocak 2021 Cumartesi 08:34

Tarsus Belediyesi, 10 yýldýr sürüncemede býrakýlan sorunu çözmek için ilk adýmý attý ve Ýsmet Paþa Mahallesinde kentsel dönüþüm projesini tamamen kendi olanaklarýyla yapmak üzere üstlendi.

Tarsus Belediye Baþkaný Haluk Bozdoðan, kentsel dönüþüm projesinin tüm aþamalarýnda belediyenin rol alacaðýný belirterek, “Projemizin müteahhidi Tarsus Belediyesidir. Projenin ortaðý ise Ýsmet Paþa Mahallesi sakinleridir” dedi.

Tarsus Belediyesi, Ýsmet Paþa Mahallesi sakinlerinin gündemini 10 yýldýr meþgul eden, mahalle sakinleri arasýnda endiþelere ve maðduriyetlere yol açan kentsel dönüþüm projesini tamamen kendi olanaklarýyla yapmak için harekete geçti. Belediyeden yapýlan açýklamaya göre, mahalle sakinleriyle bir araya gelen Baþkan Bozdoðan, kentsel dönüþüm projesi hedefleri hakkýnda mahalle sakinlerine bilgi verdi.

Baþkan Bozdoðan, Ýsmet Paþa Mahallesinin 2011 yýlýndan bu yana kentsel dönüþüm beklediðini hatýrlatarak, “Bu kentin 3-5 müteahhide peþkeþ çekilmesine asla müsaade etmedim. Bu imkanlar vatandaþlarým arasýnda eþit bölüþtürülecek. Önceki yönetimler tarafýndan defalarca söz verilmesine raðmen sizlerin umutlarý her seferinde boþa çýktý. 3-5 müteahhide para kazandýrmak için yapýlan iþleri 2011'den beri gördünüz, yaþadýnýz. Ýsmet Paþa Mahallesi 5 ada, 13 parsel durumundaydý. Müteahhitlere verilmek üzere önceki dönemde tek ada tek parsele dönüþtürüldü ve maðduriyet baþladý. Tek ada tek parsele dönüþtürülmesi, sadece bir müteahhidin kazanmasý için yapýldý. Bu durum ‘vatandaþýn sýrtýndan nasýl rant saðlarýz' çabasýydý. Tarsus'un en güzel mahallesi, þehrin kalbi olan Ýsmet Paþa sakinleri maðdur edildi. Bu süreçte vatandaþlarýmýz, yani sizler mahallenizden, baba ocaðýnýzdan kopmak zorunda kaldýnýz. Ekibimizle yaptýðýmýz araþtýrmalarda mahallede yaþayanlarýn yüzde 80'i, doðduðu mahallesini terk etmiþ durumda. Bu durum beni içten yaralayan bir durumdur” diye konuþtu.

Paylaþ :
KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI
MERSÝN’DE SÝLAH KAÇAKÇILIÐINA YÖNELÝK DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 SÝLAH ÞÜPHELÝ ÖLÜM OLAYININ SÝLAHI ÇIKTI
ÖÐRENCÝLERE ORMAN BÝLÝNCÝ VE SEVGÝSÝ AÞILANIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL DEPLASMANDA BEÞÝKTAÞ’I 77-67 YENDÝ 1-0 ÖNE GEÇTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.