sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BOLKAR DAÐLARININ KONARGÖÇER YÖRÜKLERÝNÝN YAÞAMI BELGESEL OLDU

  •  22 Ocak 2021 Cuma 11:24

Mersin’in Bolkar Daðlarýnda, nesli dünya ölçeðinde tehlike altýnda olan küçük akbabalar, nadir görülen vaþaklar, sarp ve yüksek kayalýklarda yaþayan dað keçileri ile ayný yaþam alanýný paylaþan konargöçer Yörüklerin yaþamý belgesel oldu.

Mersin'in Bolkar Daðlarýnda, nesli dünya ölçeðinde tehlike altýnda olan küçük akbabalar, nadir görülen vaþaklar, sarp ve yüksek kayalýklarda yaþayan dað keçileri ile ayný yaþam alanýný paylaþan konargöçer Yörüklerin yaþamý belgesel oldu.

Doða Derneði ve Kýzýlkaya Yenidünya Derneði ortaklýðýnda gerçekleþen GEF Küçük Destek Programýnýn (SGP) desteklediði ‘Bolkar Daðlarý Göçer Yörüklere Emanet Projesi' kapsamýnda Mersin'in Bolkar Daðlarýndaki göçer Yörükler ile görüþmeler yapýlarak, doðanýn koþullarý ve konargöçer yaþamýn baðlantýlarý kayýt altýna alýnýyor. Bu görüþmeler daha sonra ‘Doða Belgeseli' haline getiriliyor.

Bolkar Daðlarýndaki göçer aileler her yýl havalarýn ýsýnmasýyla Toroslarýn eteklerine doðru göç ediyor. Bu göç, geleneksel yöntemlerle bazen haftalarca konargöçer olarak devam ediyor. Nesli dünya ölçeðinde tehlike altýnda olan küçük akbabalar, nadir görülen vaþaklar, sarp ve yüksek kayalýklarda yaþayan dað keçileri gibi canlýlar Bolkar Daðlarýnýn göçerleri ile ayný yaþam alanýný paylaþýyor. Bu sayede, göçerler bölgede yaþayan canlýlarýn karþý karþýya olduðu sorunlara doðrudan tanýk oluyor.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DEKÝ KAZADA ÖLEN ÞAHSIN ARAÇTA YOLCU OLDUÐU ORTAYA ÇIKTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.