sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

‘ÞÝNASÝ DEVELÝ MERSÝN KENT ÖDÜLÜ’ YAZAR TURAN ALÝ ÇAÐLAR’A VERÝLDÝ

  •  22 Ocak 2021 Cuma 11:23

Mersin Büyükþehir Belediyesinin destek ve katkýlarýyla düzenlenen “Þinasi Develi Mersin Kent Ödülü”, Yazar Turan Ali Çaðlar’a verildi.

Mersin Büyükþehir Belediyesinin destek ve katkýlarýyla düzenlenen “Þinasi Develi Mersin Kent Ödülü”, Yazar Turan Ali Çaðlar'a verildi. Ödül töreni, 27 Ocak'ta Mersin Kültür Merkezinde yapýlacak.

Mersin Büyükþehir Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, Mersin'e dair kalýcý eserler býrakan ve geçen yýl hayatýný kaybeden Þinasi Develi adýna bu yýl birincisi düzenlenen “Mersin Kent Ödülü”ne sahip olmak için bilimsel araþtýrmalardan hikaye kitaplarýna, tiyatro eserlerinden Mersin kadýnlarý üzerine bestelenmiþ türkülere, halk bilimi araþtýrmalarýndan baþarýlarýyla iz býrakmýþ Mersinliler hakkýndaki biyografik araþtýrmalara kadar çok sayýda yapýt aday oldu. Deðerlendirme Kurulu, seçim yapmakta oldukça zorlandýðý yapýtlar arasýnda ödüle, Yazar Turan Ali Çaðlar'ýn, kent ve onu besleyen kýrsal hakkýnda bir kültür araþtýrma kitabý özelliði taþýyan “Mersin ve Tarsus Halk Kültürü” kitabýný uygun gördü.

Þinasi Develi Mersin Kent Ödülü Deðerlendirme Kurulu Üyeleri; Bülent Baþok, Etem Develi, Hafize Bilgenoðlu, Ýrfan Tümer, Semihi Vural, Tuncer Özmen, Ulaþ Bayraktar ve Ziya Aykýn'dan oluþuyor. Þinasi Develi Mersin Kent Ödülü ile gerçekçi, baðýmsýz ve ilkeli bir tutumla Türkiye'de ve Mersin'de insanlarý ve kenti ilgilendiren her türlü konuda araþtýrma ve çalýþmalar yaparak bilimsel, kültürel ve sanatsal eserler üretilmesi, projeler geliþtirilmesi ve kent insanýnýn sosyal ve kültürel yaþamlarýnýn iyileþtirilmesinin teþvik edilmesi amaçlanýyor.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DEKÝ KAZADA ÖLEN ÞAHSIN ARAÇTA YOLCU OLDUÐU ORTAYA ÇIKTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.