sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

RUSYA’NIN KOTAYI ARTTIRMASI DOMATES PÝYASASINI UMUTLANDIRDI

  •  22 Ocak 2021 Cuma 11:19

Ticaret Bakaný Ruhsar Pekcan’ýn sosyal medya üzerinden Rusya’nýn Türkiye’nin domates ihracatýna uyguladýðý kotanýn 200 bin tondan 250 bin tona yükseltildiðini duyurmasý, Mersin’de düþük seyreden domates piyasasýný umutlandýrdý.

Ticaret Bakaný Ruhsar Pekcan'ýn sosyal medya üzerinden Rusya'nýn Türkiye'nin domates ihracatýna uyguladýðý kotanýn 200 bin tondan 250 bin tona yükseltildiðini duyurmasý, Mersin'de düþük seyreden domates piyasasýný umutlandýrdý.

Erdemli ilçesindeki Yaþ Sebze ve Meyve Komisyoncularý Derneði Baþkaný Bülent Dölek, domates fiyatlarýnýn düþük seyrettiði bir dönemde gerçekleþen bu geliþmeyi gelecek adýna olumlu bulduklarýný belirterek, kotanýn tamamen kaldýrýlmasýný dilediklerini söyledi. Dölek, "Domates fiyatlarýmýz þu anda halde 1 lira ile 1.5 lira arasýnda deðiþmektedir. Bu fiyatlar üretici ve komisyoncu esnafýnýn giderlerini karþýlayamaz duruma gelmiþtir. Ticaret Bakanýmýzýn Rusya'nýn Türkiye'den domates ithalatýný 200 bin tondan 250 bin tona çýkardýðýný açýklamasýyla ilgili bir haber geldi. Bu haber bizleri ümitlendirdi. Ama bu bize göre yeterli deðil. Devlet yetkililerimizden Rusya ve diðer ülkelerle görüþmelerin sürdürülüp kotanýn tamamen kaldýrýlarak, üreticinin maliyetini kurtaracak fiyatýn üstünde ürünlerini satabilmesini diliyoruz" dedi.

"Kotanýn tamamen kaldýrýlmasýný diliyoruz"

Kotanýn yükselmesinin üreticiler için umut olduðu deðerlendirmesinde bulunan Dölek, "Evet bu üreticiler için bir umut. Çünkü yetiþtirdiðimiz meyve sebzelerin iç piyasa tüketimi fiyatlarýmýza yansýmýyor. Yani bu ürünlerin yurt dýþýna çýkmasý lazým. Çiftçinin maliyetini kurtarmasý için, evine ekmek götürmesi için. Onun için bakanlýðýmýza teþekkür ediyoruz" diye konuþtu. Dölek, kotanýn tamamen kaldýrýlmasýný ümit ettiklerini de kaydetti.

Paylaþ :
SICAKLAR ETKÝLEDÝ YENÝDÜNYADA HASAT ERKEN BAÞLADI: FÝYATI ÜRETÝCÝSÝNÝ SEVÝNDÝRDÝ
VATANDAÞLAR TARAFINDAN BESLENEN DENÝZ KAPLUMBAÐALARI BALIKÇI BARINAÐINI MESKEN EDÝNDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.