sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝNLÝ GAZETECÝLER ÇALIÞAN GAZETECÝLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

  •  12 Ocak 2021 Salý 10:41

10 Ocak Çalýþan Gazeteciler Günü dolayýsýyla Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) tarafýndan Cumhuriyet Meydanýnda tören düzenledi

Pandemi nedeniyle hafta sonu sokaða çýkma yasaðýndan dolayý bugün gerçekleþtirilen etkinlikte, MGC Baþkaný Kaya Tepe tarafýndan Atatürk Anýtýna çelenk sunuldu. Törende genç gazeteciler adýna konuþan Melodi Dalgýn, genç gazeteci kimliðinin yanýnda kadýn gazeteci olmanýn da haklý gururunu yaþadýðýný söyledi. Sektörün sorunlarýnýn 1961 yýlýndan beri deðiþmediðini vurgulayan Dalgýn, "Mezun olduðum iletiþim meslek lisesinde bu sektörde çalýþan ben de dahil 10 parmaðýmý geçmeyecek kadar az arkadaþým var. Basýn sektörü ne kadar çok desteklenir ve özgürleþtirilirse o kadar özgün olur. Pandemi sürecinin baþlamasýyla beraber birçok arkadaþýmýz iþsiz kaldý. Hali hazýrda çalýþanlarda yüksek risk altýnda görevini yerine getirmeye devam etti. Bu süreçte halkýn haberdar edilmesi konusunda yoðun mesai harcadýk ve harcýyoruz. Umarým bugün burada konuþulanlar sektörel sorunlarýn çözümüne ýþýk tutar da genç meslektaþlarým sektör deðiþtirmeyi düþünmez. Basýn etiði ve ahlakýna sahip olan tüm çalýþan gazetecilerin günü bir kez daha kutlu olsun" dedi.

Tepe: "Anadolu basýnýnýn desteklenmesi gerekiyor"

MGC Baþkaný Kaya Tepe, 10 Ocak'ýn gazetecileri onurlandýrmak için 1961 yýlýndan beri kutlanan özel bir gün olduðunu belirterek, "Tabi bunu kutlayan da var kutlamak istemeyen de var. Özel günler bizi var eden þeylerdir. Özel günler bize yaþanýlan olaylarý hatýrlatan, anýmsatan günlerdir. O yüzden sahip çýkmamýz gerekir. 10 Ocak bizim dayanýþma, birlik, beraberlik günümüzdür. Biz buna her koþulda, her þartta sahip çýkmamýz gerekir. Tabi 2020 herkes için kötü bir yýl oldu. Özellikle korona virüs salgýný tüm dünyayý etkiledi. Bu süreçte sahada çalýþan 25 gazeteci arkadaþýmýzda virüse baðlý hayatýný kaybetti. Bu süreçte gazeteci arkadaþlarýmýz da saðlýk çalýþanlarý kadar hep en ön saflarda yer aldýlar. Tarihin her döneminde Anadolu basýnýna çok önemli görevler düþmüþtür. Bu derece önemli görevler üstlenen Anadolu basýný ve basýn kuruluþlarý maalesef zor günler geçiriyor. Bunun birçok sebebi var. Özellikle yenilikler ve teknolojik geliþmeler Anadolu basýnýný iyice zora soktu. Burada herkese görev düþüyor. Anadolu basýnýnýn desteklenmesi gerekiyor. Özellikle yerel yönetimlerin bizlere desteklerini bekliyoruz. Bu vesileyle gerçek anlamda sahada çalýþan tüm arkadaþlarýmýzýn Çalýþan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum" ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI
MERSÝN’DE SÝLAH KAÇAKÇILIÐINA YÖNELÝK DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 SÝLAH ÞÜPHELÝ ÖLÜM OLAYININ SÝLAHI ÇIKTI
ÖÐRENCÝLERE ORMAN BÝLÝNCÝ VE SEVGÝSÝ AÞILANIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL DEPLASMANDA BEÞÝKTAÞ’I 77-67 YENDÝ 1-0 ÖNE GEÇTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.