sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SAHÝLDEKÝ PALMÝYELER BUDANIYOR

  •  6 Ocak 2021 Çarþamba 08:51

Mersin Büyükþehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Baþkanlýðýnca, Kültür Park içerisinde yoðun olarak bulunan Mersin’in gözdesi palmiyelerin budandýðý bildirildi.

Mersin Büyükþehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Baþkanlýðýnca, Kültür Park içerisinde yoðun olarak bulunan Mersin'in gözdesi palmiyelerin budandýðý bildirildi.

 

Büyükþehir Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, palmiyelerin saðlýðý açýsýndan son derece önemli olan budama iþlemleri, aksatýlmadan yerine getiriliyor. Mersin'in sahildeki görsel þölenine eþlik eden palmiyeleri ekipler sonbahar ve kýþ aylarýnda buduyor. Hilton'dan Babil Kavþaðýna kadar olan bölgede çalýþma yürüten budama ekipleri, Adnan Menderes Bulvarý üzerinde yer alan refüjlerdeki palmiyelerin de budama çalýþmalarýný yürütüyor.

Ekipler kovalý vinç üzerine çýkarak budamayý gerçekleþtiriyor. Budama sýrasýnda meydana gelen kalýntýlar ise ekipler tarafýndan temizleniyor. Mersin'in simgelerinden 100 yaþýna kadar yaþayabilen ve boyu 30 metreye kadar uzanan palmiyelere özenle bakýlýyor.

Park ve Bahçeler Dairesi Baþkanlýðýnýn çalýþmasýyla Kültür Park sýnýrlarý içinde yer alan bölgedeki koþu yolu zemini yapýlan çalýþmayla daha saðlýklý hale getiriliyor. Ekipler, Kültür Park sýnýrlarý içerisindeki 7 kilometrelik koþu yolunda daha yumuþak bir zemin oluþturmak için zemini kiremit irmiði ile kaplýyor. Sakatlýk riskini azaltan zemin sayesinde Mersinlilerin gönül rahatlýðýyla spor yapabilmesi amaçlanýyor.

Paylaþ :
MUT’TA "TAZE KAYISI ÜRETÝM VE ÝHRACATINI DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI" YAPILDI
MEZÝTLÝ BELEDÝYESÝ, TÜRKÇE HARF KULLANILMAYAN TABELALARI KALDIRDI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KIR ÇÝÇEKLERÝ TÜRKÝYE ÞAMPÝYONASINDAN BAÞARIYLA DÖNDÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.