sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TARSUS BELEDÝYESÝNDE EN DÜÞÜK ÝÞÇÝ MAAÞI 3 BÝN 500 LÝRA OLDU

  •  29 Aralýk 2020 Salý 17:21

Tarsus Belediyesi ile DÝSK’e baðlý Genel-Ýþ Sendikasý arasýnda imzalan toplu iþ sözleþmesi ile belediyedeki en düþük iþçi maaþý 3 bin 500 TL oldu.

Tarsus Belediyesi ile DÝSK'e baðlý Genel-Ýþ Sendikasý arasýnda imzalan toplu iþ sözleþmesi ile belediyedeki en düþük iþçi maaþý 3 bin 500 TL oldu. Belediye ayrýca, kadrolu iþçilerin taban yevmiyelerine yüzde 15 zam yaptý. Tarsus Belediye Baþkaný Haluk Bozdoðan, “Ýþçimizi enflasyona da, pandemiye de ezdirmedik” dedi.

Tarsus Belediyesi ile DÝSK'e baðlý Genel-Ýþ Sendikasý arasýnda, 506 KHK'lý iþçiyi kapsayan Toplu Ýþ Sözleþmesi imzalandý. Ocak 2021 itibariyle yürürlüðe girecek toplu iþ sözleþmesine göre, Tarsus Belediyesi'nde en düþük iþçi maaþý 3 bin 500 TL oldu. Böylece Tarsus Belediyesi'nin en düþük iþçi maaþý, ülke genelinde uygulanan asgari ücretten 675 lira fazla oldu.

Tarsus Belediyesi ayrýca 193 kadrolu iþçinin günlük taban yevmiyelerinde de yüzde 15,5 oranýnda iyileþtirmeye gitti. Tarsus Belediye Baþkaný Haluk Bozdoðan, “Pandemi sürecinde özveriyle çalýþan iþçilerimizin aileleriyle birlikte daha iyi bir yaþam sürmesini saðlamak belediye olarak görevimiz. Daha iyi bir yaþamýn yolu da ekonomik gelirden geçiyor. Belediyelerimizin olanaklarý belli. Gönül ister ki emekçi kardeþlerimize çok daha yüksek ücretler ödeyelim. Þartlarýmýzýn elverdiði ölçüde iþçilerimizin ücretlerini artýrdýk. Þunu söyleyebiliriz: Ýþçimizi enflasyona da, pandemiye de ezdirmedik. Ýþçi sendikalarýnýn tüm asgari ücretliler için önerdiði üst sýnýra yakýn bir maaþ belirledik. Ýþçilerimize, belediyemize, Tarsusumuza verdikleri emekler için teþekkür ediyorum. Toplu iþ sözleþmemiz hayýrlý uðurlu olsun” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE ARANAN ÞAHISLARA ÞAFAK OPERASYONU: 78 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KADINLAR BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE FENERBAHÇE ÜST ÜSTE 6. KEZ ÞAMPÝYON

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.