sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SPOR ÝLE SOSYAL UYUM KAMPI MERSÝN’DE BAÞLADI

  •  3 Ekim 2020 Cumartesi 08:36

Spor ile Sosyal Uyum Projesi kapsamýnda Mersin’de yaþayan 11-15 yaþ aralýðý 60 Türk ve Mülteci genç Spor ile Sosyal Uyum kampýnda buluþtu.

Gençlik ve Spor Bakanlýðý’nýn yürütücülüðünü yaptýðý ve Sýðýnmacýlar ve Göçmenler Dayanýþma Derneði (SGDD-ASAM), Olimpik Mülteci Vakfý (ORF), Birleþmiþ Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliði (BMMYK-UNHCR) ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ortaklýðýyla hayata geçirilen "Spor ile Sosyal Uyum Projesi" kapsamýnda 02-04 Ekim tarihleri arasý Mersin'de yaþayan 11-15 yaþ aralýðý 30 bayan, 30 erkek toplam 60 Türk ve Mülteci öðrenci, Mersin Gençlik ve Spor Ýl Müdürlüðüne baðlý Silifke Maliye Gençlik kampýnda ‘Spor ile Sosyal Uyum Kampýnda’ buluþtu.

2019 Eylül ayýnda hayata geçen Türk ve Mülteci öðrencilerin sosyal uyumlarýný spor aracýlýðý ile geliþtirmek amacýyla farklý spor branþlarýnda eðitim verilen ve bu yýl pandemi sebebiyle yaz döneminde Okçuluk ve Eskrim branþlarýnda verilen eðitimlerle "Spor ile Sosyal Uyum Projesi" yapýlan kampla amacýna ulaþmaya devam ediyor.

Mersin Gençlik ve Spor Ýl Müdürlüðü Eðitim, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Birimi Þube Müdürü Berna Kulaç’ýn da katýlýmýyla bugün baþlayan Spor ile Sosyal Uyum kampýnda bulunan öðrencilere 3 Gençlik Lideri, 3 Antrenör (Judo, Okçuluk ve Hentbol), 3 Ýl Müdürlüðü personeli ve 1 tercüman eþliðinde eðitimden, spora, sokak oyunlarýndan, tarihi kültürel gezilere,  kadar yapýlacak çeþitli etkinliklerle Türk ve Mülteci 60 öðrenciye unutamayacaklarý bir kamp dönemi yaþatýlacak.

Spor ile Sosyal Uyum Kampý sayesinde tanýþan öðrencilerin heyecaný ve mutluluðu görülmeye deðerdi. Bugün baþlayan "Spor Ýle Sosyal Uyum Kampý" 04 Ekim Pazar günü sona erecek.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE ARANAN ÞAHISLARA ÞAFAK OPERASYONU: 78 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KADINLAR BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE FENERBAHÇE ÜST ÜSTE 6. KEZ ÞAMPÝYON

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.