sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MDOB’UN CAZ KONSERÝ BÜYÜLEDÝ

  •  28 Eylül 2020 Pazartesi 15:59

MERSÝN Devlet Opera ve Balesi (MDOB) ev sahipliðinde gerçekleþtirilen caz konserine katýlan müzikseverler keyifli anlar yaþadý. MDOB’un caz konseri, Mezitli Amfitiyatro’da Saðlýk Bakanlýðý’nýn belirlediði hijyen ve sosyal mesafe kurallarýna uygun olarak, yeni seyirci oturma düzeni ve orkestra dizilimi ile güvenli bir ortamda dinleyicilerin beðenisine sunuldu.

Konserde, vokal sanatçýsý, 2’nci Uluslararasý Özbekistan Caz Festival, 20-21’nci Ýzmir Avrupa Caz Festivali, Legendary Jazz Festival, 2018 Riga Jazz Stage, 17’nci Ankara Caz Festivali, 2’nci Uluslararasý Akra Caz Festivali, 10’nci Phaselis Festivali gibi festivallerde yer almýþ Cansu Nihal Akarsu, saksafon sanatçýsý ise Borusan Flarmoni Orkestrasý'nýn solo obuacýsý, BBC Proms Ýngiltere, Viyana, Almanya, Hollanda Concertgebauw, Hongkong ve Slovenya’ da Cd kayýtlarý yapmýþ olan ve halen Eskiþehir Büyükþehir Belediyesi Senfoni Orkestrasý sanatçýsý M. Serkan Altýnok, Orkestra Þefi Nezih Seçkin’in yönetiminde Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrasý sanatçýlarý ile sahne aldý.
Arenjeleri Devrim Yeþilpýnar tarafýndan yapýlan konser programýnda Dizzy Gillespie ‘A Night in Tunisia', Bruno Martino 'Estate', Michel Legrand 'The Way He Makes Me Feel' ve 'The Wind Mils Of Your Smile', George Gershwin 'Summertime', Antonio Carlos Jobim ‘One Note Samba' ve 'Dindi', Cole Porter 'Night and Day' ve Bobby Troup 'Route 66' gibi dillerden düþmeyen eserler seslendirildi.
Yaklaþýk 1 saat süren konserde katýlan caz severler keyifli anlar yaþayarak zaman zaman söylenen þarkýlara da eþlik etmeyi ihmal etmedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DEKÝ KAZADA ÖLEN ÞAHSIN ARAÇTA YOLCU OLDUÐU ORTAYA ÇIKTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.