sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TEST SONUÇLARININ KESÝNLÝK ORANI YÜZDE 100!

  •  25 Eylül 2020 Cuma 08:31

TÜRKÝYE’de mart ayýnda baþlayan koronavirüs pandemisi ile mücadelede etkin faaliyet gösteren Mersin Üniversitesi COVID-19 Laboratuvarý’nýn baþarýsý, baðýmsýz dýþ kalite kontrol program saðlayýcýsý MOTAKK tarafýndan da tescillendi.

TÜRKÝYE'de mart ayýnda baþlayan koronavirüs pandemisi ile mücadelede etkin faaliyet gösteren Mersin Üniversitesi COVID-19 Laboratuvarý'nýn baþarýsý, baðýmsýz dýþ kalite kontrol program saðlayýcýsý MOTAKK tarafýndan da tescillendi. Laboratuvar, Türkiye genelinde 132 laboratuvarýn deðerlendirilmesi sonucunda, yüzde 100 baþarý gösteren iki laboratuvar arasýnda yer aldý.

Kurulduðu günden bu yana laboratuvar Saðlýk Bakanlýðý tarafýndan organize edilen ve COVID-19 yetkilendirilmiþ laboratuvarlarýnýn katýldýðý ISO/IEC 17043: 2010 standartlarýnda hizmet veren baðýmsýz kuruluþ MOTAKK Dýþ Kalite Kontrol Programý'na dahil oldu. Laboratuvarda, bu kapsamda MOTAKK tarafýndan gönderilen dýþ kalite kontrol örnekleri çalýþýldý. MOTAKK, Türkiye genelinde yetkilendirilmiþ 132 laboratuvarý deðerlendirdiði raporunda Mersin Üniversitesi Týp Fakültesi Covid-19 Moleküler Laboratuvarý'nýn, yüzde 100 baþarý gösteren iki laboratuvardan biri olduðunu açýkladý.'14 BÝN ÖRNEK ÇALIÞTIK'Günde yaklaþýk 500 test yapan Covid-19 Laboratuvar sorumlusu ve Týbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalý Baþkaný Prof. Dr. Gönül Aslan, deðerlendirmenin ardýndan negatiflere negatif, pozitiflere pozitif diyen 2 laboratuvardan biri olduklarýný belirterek, "Üniversitemiz adýna, ülkemiz adýna böyle bir sonuç elde etmek çok mutlu etti bizi. Umarým çalýþmalarýmýz bundan sonra da kesin sonuçlarla devam eder.''

Paylaþ :
MUT’TA "TAZE KAYISI ÜRETÝM VE ÝHRACATINI DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI" YAPILDI
MEZÝTLÝ BELEDÝYESÝ, TÜRKÇE HARF KULLANILMAYAN TABELALARI KALDIRDI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KIR ÇÝÇEKLERÝ TÜRKÝYE ÞAMPÝYONASINDAN BAÞARIYLA DÖNDÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.