sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Mersin’de ilk ders zili çaldý

  •  9 Eylül 2019 Pazartesi 22:42

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, 2019-2020 eðitim öðretim yýlý Ýlköðretim Haftasý kutlamalarý kapsamýnda Musalý Veli Haþim Çiftçi Ýlk ve Ortaokulu’nda düzenlenen programda miniklerle bir araya geldi.

Kutlamalara Baþkan Seçer'in yaný sýra Mersin Valisi Ali Ýhsan SuAK Parti Mersin Milletvekili Hacý ÖzkanAkdeniz Bölge ve Garnizon Komutaný Tuðamiral Ercan Kireçtepe, Ýl Emniyet Müdürü Mehmet Þahne, Ýl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Ýsmail GökçekToroslar Kaymakamý Ahmet Hikmet Þahin, Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþin Yýlmaz, Ýl Milli Eðitim Müdürü Adem Koca ve veliler katýldý. Program öncesi kendisini çiçeklerle karþýlayan öðrencilerle bir araya gelen Seçer, çocuklarla yakýndan ilgilendi. Okulun bahçesinde bekleyen veliler ve öðretmenlerle de selamlaþan Seçer, 2019-2020 eðitim-öðretim yýlýnýn hem öðretmenlere hem de öðrencilere baþarý getirmesini diledi. Törende konuþan Seçer, laik, demokratik ve geliþmiþ bir ülke için eðitimin önemli olduðunu vurgulayarak, "Eðitim birçok toplumda olduðu gibi bizim toplumumuzda da önemli bir alan. Belki de idarelerin, yöneticilerin en çok zorlandýðý alanlarýn baþýnda geliyor. Özellikle bizim gibi geliþmekte olan, uzun yýllardýr bu çaba içerisinde olan ancak bir türlü istediði noktaya gelemeyen ülkeler için son derece önemli, meþakkatli bir yol. Türkiye Cumhuriyeti bundan 100 yýl önce temeli atýlmýþ, laik, demokratik, baðýmsýz bir cumhuriyet. Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaþlarý ulusal Kurtuluþ Savaþý sonucu elde ettikleri zaferi laik Cumhuriyetle taçlandýrýrken, elbette ki bu ülkeye yeni bazý sistem kazandýrmak için önemli çabalar sarf ettiler. Bunlarýn baþýnda da eðitim sistemi geliyor" dedi.

 


Eðitim sisteminin iktidara gelen her yeni hükümetin siyasi görüþüne paralel olarak þekillendirildiðini ifade eden Seçer, eðitimin siyasi düþüncelerden arýndýrýlmýþ bir þekilde ilerlemesi gerektiðini vurguladý. Seçer, "Her gelen hükümetin ilk gündeminde olan eðitim sistemi. Üzülerek ifade etmem gerekir ki o hükümetin siyasi görüþüyle paralel olarak þekillendirilmeye çalýþýldý. Bu da bize önemli yýllar kaybettirdi. Önemli emekleri zayi ettirdi. Bugün eðitim sistemini istediðimiz noktalara getiremememize sebebiyet verdi. Yöneticiler olarak birçok alanda hata yapabiliriz. Tarým, saðlýk, ekonomi gibi alanlarýn telafisi mümkün olabilir ama eðitim alanýnda yapacaðýmýz yanlýþ onlarca yýl sonra düzelebilir. Birçok jenerasyonun kötü yetiþmesine sebebiyet verebilir. Biz yöneticiler bu konuda çok özen göstermeliyiz. Müzakereye açýk, sorgulayabilen, tartýþabilen, araþtýrmacý bir eðitim anlayýþýný tahkim etmek zorundayýz. Biz laik ve çaðdaþ bir eðitimden referans almak zorundayýz. Mustafa Kemal Atatürk bunun için 'Hayatta en hakiki mürþit ilimdir' demiþ. Az önce Ýl Milli Eðitim Müdürümüz Adem Koca'ya da 'benim açýmdan en þanslý müdür sizsiniz' dedim. Çünkü eðitim alanýnda yapýlabilecek her yatýrýma Büyükþehir olarak her türlü desteði vermeye hazýrýz" diye konuþtu.

Paylaþ :
KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI
MERSÝN’DE SÝLAH KAÇAKÇILIÐINA YÖNELÝK DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 SÝLAH ÞÜPHELÝ ÖLÜM OLAYININ SÝLAHI ÇIKTI
ÖÐRENCÝLERE ORMAN BÝLÝNCÝ VE SEVGÝSÝ AÞILANIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL DEPLASMANDA BEÞÝKTAÞ’I 77-67 YENDÝ 1-0 ÖNE GEÇTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.