sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

YENÝ BAÞKAN, MUT BELEDÝYESÝNÝN BORCUNU ASTIRDIÐI AFÝÞLE DUYURDU

  •  17 Mayýs 2024 Cuma 10:46

Mersin Mut Belediye Baþkaný Murat Orhan, devraldýðý belediyenin borcunu, belediye binasýna astýrdýðý afiþle duyurdu. Mut Belediyesinin 153 milyon 142 bin 55 lira 43 kuruþ borcu olduðu açýklandý.

31 Mart’ta yapýlan Mahalli Ýdareler Seçimleri sonrasý Mut Belediye Baþkanlýðýna seçilen Murat Orhan, belediyenin borcunu açýkladý. Seçim sürecinde Mut Belediye Baþkanlýðýnýn borcunun olmadýðý, halen kasada da 28 milyon lira parasý bulunduðu þeklinde sürekli kamuoyunda algý oluþturulduðunu savunan Orhan, "Bunu gittikleri her yerde söylerken, benim 2014 yýlýnda belediyeyi borçla devrettiðimi, kendilerinin hiç borcu olmadýðýný, hatta kasalarýnda 20 ile 28 milyon lira para olduðunu ifade ettiler. Seçim öncesi bölge bir kamuoyu oluþturdular" dedi.

 

 

O dönemdeki 24 milyon liralýk borcun, ’Büyükþehir Yasasý’ndan dolayý tamamýnýn Mersin Büyükþehir Belediyesine devrolduðunu dile getiren Orhan, "Neden devroldu? Bir arýtma tesisini 14 milyona yaptýk o yüzden. Bir belediye hizmet binasý yaptýk, yaklaþýk 4 milyon liraya. Meydanda bir þehitlik ve daha sonrasýnda ismi Musa Eroðlu Parký olarak deðiþtirilen park yaptýk. Bunlarý 3,5 milyona yaptýk. Çýnaraltý’nýn peyzaj düzenlemesini 1,5 milyon liraya yaptýk. Bunun yaný sýra 9 milyonluk ilçeye sýcak asfalt yaptýk" diye konuþtu.

 

O dönem yaptýklarý borcun bir karþýlýðýnýn olduðunu vurgulayan Baþkan Orhan, "Gelinen noktada borç var ancak hizmet yok. Benim bunu vatandaþýmla paylaþma zorunluluðum var. Çünkü vatandaþýn gerçeði bilmekte her zaman için hakký var. Vatandaþý bilgilendirme ve aydýnlatma adýna biz borç tablosunu çýkartýp belediye binasýna astýk. Toplam 153 milyon lira kaydedilen borç var. Onun dýþýnda ’iþte o dönemde þu malzemeyi verdiydim ama daha faturasýný kesmedim’ diye çýkýp gelen birçok esnafýmýz var. Ýhale yapýlmýþ, hak ediþi bitmemiþ, hak ediþi yapýlmamýþ, faturalandýrýlmamýþ yani bir asfalt, bir parke faturasý kesilmediði için dahil olmayan borçlarda var. Dolaysýyla çok ciddi borç yüküyle karþý karþýyayýz. Borçla ilgili kamuoyunu bilgilendirme noktasýnda üzerimize bir yükümlülük vardý, o yükümlülüðü yerine getirmek için bu borç tablosunu ortaya mecburen sermek durumundayýz. Çünkü vatandaþýmýzýn borcunu bilmesinde hakký var" diye konuþtu.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
KANLIDÝVANE’DE MÜZÝK TARÝHLE BULUÞTU
BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE ÞAMPÝYON FENERBAHÇE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.