sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TARSUS BELEDÝYESÝ KURUTMA VE PAKETLEME TESÝSÝ ÝLE TARIMCILIÐA DESTEK OLUYOR

  •  16 Mayýs 2024 Perþembe 09:16

Tarsus Belediyesi, belediyesi tesisleri içinde hizmet veren Meyve/Sebze Kurutma ve Paketleme Tesisi ile ilçede tarým ürünlerinin deðerlendirilmesi ve pazarlanmasýna yönelik hizmet sunmaya devam ediyor.

Tarsus Belediyesi üreticilere yönelik adýmlar atmaya devam ediyor. Tarsus Belediyesi tarafýndan Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyonu Ýçin Giriþimcilik Kapasitesinin Ýyileþtirilmesi (ENHANCER) projesi kapsamýnda yürütülen Ortak Kullaným Tesisleri çalýþmasý sürdürülüyor. Verimli tarým topraklarý ile tanýnan Tarsus’ta, Tarsus Belediyesi tarafýndan hizmet veren Meyve Sebze Kurutma ve Paketleme Tesisi, tarým ürünlerinin farklý bir alternatif olarak deðerlendirilmesine katký saðlýyor. Tarsus’ta üretilen 25 farklý çeþit sebze ve meyvenin kurutma iþlemi yapýlarak halka sunuluyor. Tesiste domates, portakal, hurma, kayýsý, þeftali, patlýcan, karpuz, kavun, havuç, enginar, ejder meyvesi, muz, kivi, ananas, elma, mandalina, portakal, fasulye biber ve mantar gibi ürünler kurutuluyor. Tesis sayesinde, Tarsuslu üreticilerin ürünleri daha geniþ pazarlara ulaþýrken gelir düzeylerini artýrma fýrsatý elde ediyorlar.

 

Yerel üreticilerin desteklenmesi ve istihdamýn artýrýlmasýyla birlikte, Tarsus’ta tarýma büyük destek saðlanýyor. Tarsus Belediye Baþkaný Ali Boltaç, “Tarsus Belediyesi olarak üreticileri desteklemeye vatandaþlarýmýzýn ise uygun fiyatlý temiz ve hijyenik koþullarda üretimi yapýlan ürünlere ulaþmalarý için çalýþmalarýmýzý sürdürmekteyiz" dedi.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
KANLIDÝVANE’DE MÜZÝK TARÝHLE BULUÞTU
ALÝ KOÇ’TAN GALATASARAYLILARI KIZDIRACAK AÇIKLAMA: GERÇEK ÞAMPÝYON BÝZÝZ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.