sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE ORGANÝK SOLUCAN GÜBRESÝ ÇÝFTÇÝLERE ULAÞIYOR

  •  14 Mayýs 2024 Salý 17:37

Mersin’in merkez ilçe Yeniþehir Belediyesi, kimyasal gübre kullanýmýný azaltmak ve çiftçilere destek vermek amacýyla geçtiðimiz yýl baþlattýðý organik solucan gübresi üretimine devam ediyor. Üretilen gübreler kýrsal mahallelerdeki çiftçilere ücretsiz daðýtýlýyor.

Tarýmsal danýþmanlýk hizmetleri kapsamýnda kýrsal mahallerdeki çiftçilere ziraat mühendisleri aracýlýðýyla budama, ilaçlama ve gübreleme ile ilgili eðitimler veren Yeniþehir Belediyesi, tarýmda verimi artýrmak amacýyla ürettiði organik solucan gübrelerini vatandaþlara ulaþtýrýyor.

 

Yeniþehir Belediyesi Kýrsal Hizmetleri Müdürlüðü ekipleri son olarak Deðirmençay Mahallesi’nde çiftçilere üretim alanýna göre toplamda 6 bin litre solucan gübresi daðýttý. Yeniþehir Belediye Baþkaný Abdullah Özyiðit, organik solucan gübresi gibi sürdürülebilir tarým uygulamalarýnýn teþvik edilmesi, topraðýn uzun vadeli saðlýðýný ve tarýmsal üretimin gelecek nesillere aktarýlabilirliðini güvence altýna almaya çalýþtýklarýný söyledi. Özyiðit, “Organik solucan gübresi, kimyasal gübrelere göre genellikle daha düþük maliyetli. Bu da çiftçilere üretim maliyetlerinde tasarruf saðlayarak daha güçlü olmalarýný beraberinde getiriyor. Organik solucan gübresi üretmekle kalmýyor, üretim yöntemlerini de çiftçilerimize anlatýyoruz. Sürdürülebilirliði saðlamamýz gerekiyor" dedi.

 

Deðirmençay Mahallesi’nde yaþayan ve çiftçilik yapan Ahmet Ata “Yeniþehir Belediye Baþkanýmýz Abdullah Özyiðit’e kýrsal mahallelere verdikleri desteklerden dolayý teþekkür ediyoruz. Solucan gübrelerinin yeþil alanlarda ve özellikle meyve aðaçlarýnda çok etkili olduðunu geçen yýlki daðýtýmda gördük. Ben ayrýca safran üreticisiyim. Safran arazisinde geçen yýl deneme yaptým. Gübre kullandýðým yerlerde safran soðanlarýnýn tamamý çiçek açmýþtý. Gübre vermediðim yerlerde ise seyrek çýkmýþtý. Solucan gübresinin ne kadar etkili olduðunu orada uygulamalý olarak gördük. Þimdi iki bidon daha aldým. Böyle bir çalýþmanýn anlamlý olduðunu görüyoruz. Rutin belediyeciliði herkes yapýyor ama sosyal belediyecilik budur” diye konuþtu.

 

Yeniþehir Belediyesinin organik solucan gübresi desteðinden yararlanan Mehmet Dokan ise þunlarý söyledi: “Yeniþehir Belediyesinin gönderdiði ziraat mühendisleri sayesinde burada solucan gübresi ile tanýþtýk. Gübreleri faydalý olacaðýna inandýðýmýz için kullanýyoruz. Geliþim gördük, kullanmaya devam edeceðiz. Yeniþehir Belediyesine ve baþkanýmýza teþekkür ediyoruz."

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
TARSUS’TA YAPAY ZEKA VE SANAT KURSLARI BAÞLADI
MSK’DA, ÞAMPÝYONLUK UMUTLARI MERSÝN’E KALDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.