sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÝLK GÖRÜÞTE AÞKLA BAÞLADI: SÝBÝRYALI GELÝNE TÜRK USULÜ DÜÐÜN

  •  14 Mayýs 2024 Salý 12:07

Mersinli Ýlyas Can Kil, iþ gezisi için gittiði Maldivler’de Sibiryalý Mariia Sadnova ile tanýþýp 5 dakikalýk görüþme sonrasýnda arkadaþ oldu. Ýlk görüþte aþýk olan çiftin düðünü Mersin’de Türk gelenekleriyle yapýldý.

Geçtiðimiz yýl Mart ayýnda iþ gezisi için gittiði Maldivler’de Sibiryalý Mariia Sadnova ile tanýþan Ýlyas Can Kil, 5 dakikalýk görüþme sonrasýnda birbirlerine aþýk oldu. Türkiye’ye dönen Kil, Sadnova ile görüþmeyi sürdürdü. Bir süre sonra Mariia’yý Mersin’e davet eden ve ailesiyle tanýþtýran Kil, kýz arkadaþýna ikinci geliþte evlenme teklif etti. Yaklaþýk 10 bin kilometrelik mesafe nedeniyle Mariia’nýn ailesi baþta karþý çýktý ancak aileyi tanýdýktan sonra evliliðe razý oldu. Türkiye’ye hayran kalýp yerleþmeye karar veren Mariia, Türk usulü düðünle evlendi. Kýnasý yakýlan, testi kýran Mariia, Mersin Erdemli’de açýk havada yapýlan düðünle mesafeleri tanýmayarak aþkýyla evlendi. Mersin’in Maldivler’i Ayaþ bölgesindeki tarihi mekanlarý gezip, deniz kenarýnda vakit geçiren Mariia, mutluluðunu dile getirdi.

 

Eþiyle 5 dakika tanýþma fýrsatý olduðunu anlatan damat Ýlyas Can Kil, "Bugün o 5 dakikalýk tanýþma fýrsatý Mersin Erdemli’ye kadar uzandý. 10 bin kilometre uzaklýktaki eþim Mariia’nýn artýk bir Mersinli eþi var. Aþkýn gücü 10 bin kilometreyi aþtý ve buraya kadar geldi" dedi.

 

Tanýþtýktan sonra ara ara görüþmelerinin devam ettiðini söyleyen Kil, "’Ne zaman Türkiye’ye gelebilirsin’ dedim. ’Mayýs ayýnda 5 günlüðüne’ geldi. Buralarý gezdik. Ailemle tanýþtýrdým, Türk kültürünü göstermeye çalýþtým. Ýkinci kez geldiðinde evlilik teklifi ettim. Kendisi de kabul etti ve Türkiye’ye yerleþme kararý aldý. Nikahýmýzý yaptýk, çok güzel zaman geçirdik. Kendisi Türkiye’yi çok beðendi. Türkçe öðrenmeye karar verdi" diye konuþtu.

 

Kendisinin Mersin Erdemli Ayaþ Mahallesi’nden olduðuna dikkat çeken Kil, "Yýllardýr yurt dýþýna gidip geldiðim için olabildiðince buralarý insanlara göstermeye çalýþýyorum. Bir gün Türk kültürünü, Yörük kültürünü eþime tanýtacaðým hiç aklýma gelmezdi. Þu anda Sibiryalý eþime Yörük kültürünü tanýtmaya çalýþýyorum. Olabildiðince öðreniyor ve gün geçtikçe seviyor. 10 bin kilometre uzaktan benim ve hayatýmýz için her þeyi býraktý buralara geldi" ifadelerini kullandý.

 

Kendi ailesinin turizmci olduðu için evlilik düþüncelerini yadýrgamadýðýna deðinen Kil, "Ama Mariia’nýn ailesi ilk baþta kabul etmedi. Yeni tanýþtýðý birisi için 10 bin kilometre yol yaparak Mersin’e gelmek garip geldi bir kýz annesi olarak. Tanýþýp konuþtuktan sonra biz Petersburg’a gittik orada buluþtuk, her þey yoluna girdi" diyerek yaþananlarý özetledi.

Eþi için Türkiye’ye geldiðini belirten Mariia ise, "Gelince anladým ki Türkiye çok güzel. Ýnsanlar, hava her þey güzel. Ben Can için Sibirya’dan Erdemli’ye geldim. Þimdi birlikte çok mutluyuz" diyerek duygularýný dile getirdi.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
TARSUS’TA YAPAY ZEKA VE SANAT KURSLARI BAÞLADI
MSK’DA, ÞAMPÝYONLUK UMUTLARI MERSÝN’E KALDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.