sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

CHP LÝDERÝ ÖZEL’DEN AKRABA KAYIRMACILIÐINA MÜDAHALE: TAVÝZ YOK, GERÝ ALMAYANIN GÖZÜNÜN YAÞINA BAKMAM

  •  9 Mayýs 2024 Perþembe 12:01

CHP lideri Özgür Özel, partisinin belediyelerinde akraba kayýrmacýlýðýna müdahale etti. Özel; Bursa, Balýkesir, Kýrþehir ve Yüreðir’deki belediye baþkanlarýný arayarak, atadýklarý isimlerin istifa etmelerini saðladý. Bundan sonra benzer hamleler yapmayý düþünen baþkanlara da gözdaðý veren Özel, "Belediyede akraba, eþ, dost iþi ve paralý pullu iþlere bulaþanlarýn gözüne yaþýna bakamayýz" dedi.

31 Mart Yerel Seçimleri'nde sandýktan Türkiye'nin birinci partisi olarak çýkma baþarýsýný gösteren CHP, bir çok kentin yönetimini devraldý. Ancak Bursa, Balýkesir, Kýrþehir ve Yüreðir'de belediye baþkanlarýnýn yaptýðý akraba atamalarý kamuoyunda büyük tepki topladý. CHP lideri Özel, bu atamalar için harekete geçti ve atamalarý geri çektirdi. Özel, "Bu tip iþler CHP'ye duyulan güveni kökten sarsar. Taviz yok, geri almayanýn gözünün yaþýna bakmam." ifadelerini kullandý.

 

Sözcü'ye konuþan CHP lideri, ilgili belediye baþkanlarýnýn tek tek aranarak, atadýklarý isimlerin istifa ettirildiðini ifade etti. Örneðin, Bursa Büyükþehir Belediye Baþkaný Mustafa Bozbey aranarak, yeðeninin atamasý geri çektirildi. Balýkesir'de CHP milletvekili Serkan Sarý'nýn aðabeyi Gökhan Sarý'nýn atamasý da durduruldu. Kýrþehir Belediye Baþkaný Selahattin Ekicioðlu kayýnbiraderini ve bacanaðýný, Yüreðir Belediye Baþkaný Ali Demirçalý ise kýz kardeþinin oðlunu baþkan yardýmcýsý olarak atamýþtý. Bu baþkanlara "Atamalarý geri alýn" diye haber verildi.

 

Özel, "Milletvekilleri ya da belediye baþkanlarýnýn yakýnlarý istediði kadar liyakatli olsunlar, AK Parti'nin bu kadar nepotizm (kayýrmacýlýk) yaptýðý bir yerde bu tip atamalarý kimseye anlatamayýz. Bu kadar iþsizlik ve yoksulluðun olduðu yerde bu tip iþler CHP'ye duyulan güveni kökten sarsar. Hiç tavizimiz yok. Asla kabul etmiyoruz. En sert tepkiyi ben gösteriyorum. Bundan sonra da asla izin vermeyeceðiz. Atamalarýn geri alýnmasý gerekiyor. Aksi takdirde parti hukuku içinde ne yapmamýz gerekirse onu yaparýz. Bana yapýlan her kusuru, partideki her hatayý affedebilirim. Ama belediyede akraba, eþ, dost iþi ve paralý pullu iþlere bulaþanlarýn gözüne yaþýna bakamayýz." dedi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE GENÇLÝK BAYRAMI HAFTA BOYUNCA DOLU DOLU KUTLANDI
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.