sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE TURFANDA KÝRAZ HASADI BAÞLADI

  •  9 Mayýs 2024 Perþembe 11:49

Mersin’in köylerinde turfanda kiraz hasadý baþladý. Ýç piyasanýn yanýnda Rusya baþta olmak üzere Balkan ve Arap ülkelerine de ihracatý yapýlan kiraz, kalitesine göre kilogramda bahçede 50 ile 70 arasýnda alýcý buldu.

Türkiye’nin yaþ sebze ve meyve merkezi olarak bilinen þehirlerden Mersin’in Erdemli ilçesinde turfanda kiraz hasadý baþladý. 2 bin 500 dekarda kiraz üretimi yapýlan Erdemli’de bu yýl 5 bin tonun üzerinde ürün rekoltesi bekleniyor. Kalitesine göre kilosu 50’den baþlayarak 70 liraya kadar alýcý bulan kiraz, iç piyasada satýþa sunulmasýnýn yaný sýra Rusya baþta olmak üzere Bulgaristan, Romanya gibi Balkan ülkeleri ile Arap ülkelerine ihraç ediliyor. Köylüler kirazýn çeþitlerine göre 45 gün sürmesi beklenen hasat boyunca oluþacak istihdamdan da memnun.

                                             

Kiraz yetiþtiriciliði yapan üretici Bedir Uzlar, köylerinde turfanda kiraz üretiminin 15 yýl önce baþladýðýný, ekonomik olarak büyük katkýlar saðladýðýný belirtti. Uzlar, "Daha önce burada nar, þeftali gibi ürünler yetiþiyordu. Fakat kirazýn turfanda olarak yetiþmesi 15 yýla tekabül ediyor. Ve çok güzel bir gelir oldu, çok güzel bir pazar oldu. Erdemli’nin þirin bir köyü, geliri bol, ülkeye yararlý, köye yararlý bir iþ oldu kiraz. Yaklaþýk 500 kiþinin bir günde çalýþabileceði ortamlar oluþtu. Bir kiraz diyarý burasý" dedi.

 

Kirazlarýn kalitesine göre deðer bulduðunu ifade eden Uzlar, "Kirazýmýz kalitesine göre 50 lira ile 70 lira arasýnda alýcý buluyor. Ankara, Ýstanbul, Erzurum, Bursa gibi illere de sevkiyat yapýlmaktadýr" diye konuþtu.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE GENÇLÝK BAYRAMI HAFTA BOYUNCA DOLU DOLU KUTLANDI
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.