sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ BELEDÝYE MECLÝSÝ, MAYIS AYI BÝRÝNCÝ BÝRLEÞÝM TOPLANTISINI GERÇEKLEÞTÝRDÝ.

  •  6 Mayýs 2024 Pazartesi 16:24

Baþkan Sarýyýldýz: "Akdeniz’de yaþayan tüm halkýmýza eþit hizmet götürmek þiarýyla yola çýktýk"

Gerçekleþtirilen toplantýda, belediye bünyesinde 657 sayýlý yasa kapsamýnda görevli personelin ekonomik durumlarýnýn iyileþtirilmesi amacýyla ilgili yasalar gereði toplu sözleþme yapmak ve imzalamak üzere baþkanlýk makamýna yetki verilmesi, oybirliði ile kabul edildi.

Yoklama, Saygý Duruþu ve Ýstiklal Marþý ile baþlayan toplantýda bir önceki birleþim tutanak özeti oylanýp kabul edildi. Toplantýda, Akdeniz Belediyesi’nin 2023 mali yýlý kesin hesabý ile ilgili teklifin ilgili komisyonlara havalesinden sonra, belediye bünyesinde 657 sayýlý yasa kapsamýnda görevli personelin ekonomik durumlarýnýn iyileþtirilmesi amacýyla ilgili yasalar gereði toplu sözleþme yapmak ve imzalamak üzere baþkanlýk makamýna yetki verilmesi konusu görüþüldü. Teklif, oybirliði ile kabul edildi.

Toplantýda, yeni dönemde belediyede görevlendirilen baþkan yardýmcýlarý ve birim müdürleri hakkýndaki görevlendirmelere iliþkin olarak da Meclis üyeleri bilgilendirildi. Ýmar Kanunu’na göre Akdeniz ilçesinde Sahil Güvenlik Komutanlýðý’na baðlý özel güvenlik bölgesi oluþturulmasý amaçlý 1/1000 ölçekli ilave ve revizyon uygulama imar planýna iliþkin kurum görüþü teklifi de komisyonlara havale edildi.

Meclis üyelerinin çeþitli konular hakkýndaki görüþ ve önerileri ile vatandaþlardan gelen bazý istek ve talepleri açýklamasýndan sonra söz alan Baþkan Hoþyar Sarýyýldýz, þöyle konuþtu: "Gerçekten de istediðimiz, arzu ettiðimiz görüntü budur. Meclisimizin iþlediði, üyelerimizin deðerli önerileri ile önümüzü açtýðý, insanlarýmýza moral ve umut verdiðimiz bir çalýþma dönemini yaþatmak istiyoruz. Arkadaþlarýmýz çok güzel önerilerde bulundular ve bazý sýkýntýlar dile getirildi. Bazý sorunlarýn gündemimizde olduðunun da bilinmesini isterim. Biz, Akdeniz’de yaþayan tüm halkýmýza eþit hizmet götürmek þiarýyla yola çýktýk. Hiç kimseye inancýndan, dilinden, kimliðinden, oy verdiði partiden ötürü farklý uygulama yapmadýk, yapmayacaðýz. Asla ayrýmcýlýk yapmadýk, yapmayacaðýz. Önümüzdeki dönemde meclis üyelerimizin katkýlarýyla daha güzel bir Akdeniz’i inþa ederek kalkýndýracaðýz"

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.