sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SOYDAN: "KÝRAYA MÝLYONLARCA LÝRA HARCAYAN BELEDÝYE MÝ KÝRA YARDIMI YAPACAK?”

  •  27 Mart 2024 Çarþamba 09:23

Cumhur Ýttifaký Mersin Büyükþehir Belediye Baþkan Adayý Serdar Soydan, Mersin Büyükþehir Belediyesinin sosyal yardýmlara ayýrdýðý payýn, bütçesinin yüzde 2’si olduðunu belirterek, ”Reklam panolarýnda dar gelirli vatandaþlara kira desteði, sosyal konut yapacaðýný söyleyen Büyükþehir Belediyesinin kendisi kiradan kurtulamamýþ, kendi binasý dahil olmak üzere çok sayýda yere kiralar ödüyor" dedi.

Büyükþehir Belediyesinin yeni hizmet binasýnýn yeni yerini de eleþtiren Soydan, þunlarý söyledi: “Senelerdir atýl duran bir alýþveriþ merkezine yapýlan masrafýn belgeleri bizde var. Ayný paraya Orman Bölge Müdürlüðü kendine kampüs yaptý. Bir belediyenin kampüsü olmasý lazým. Vatandaþ geldiðinde iþini rahatlýkla yapsýn, aracýný park etsin. Haydi gidelim Çamlýbel’e nereye park edeceksiniz? Büyükþehir Belediyesi güçlü bir belediye ama maalesef bir algý belediyeciliði var. Yerel yönetim, dar gelirli vatandaþýnýn yanýnda olmalý. O reklam afiþlerinde veya sosyal medyada gördüðünüz yardýmlar bütçenin sadece yüzde 2’si. Ben eleþtiri yapýyorum, eleþtiri doðruyu getirir. Bana olsa, bende kabullenirim. Yöneticinin kibir ve egodan uzak olmasý lazým."

“Soysal konutlarý biz yaptýk, yine yapacaðýz”

Soydan, göreve geldiklerinde ihtiyaç sahibi aileler için uygun fiyatlý ve ödeme kolaylýðý ile ’Dirençli Þehir Mersin Konutlarý’ projesini yapacaklarýný belirterek, “Biz vaat etmiyor, yapýyoruz. Sosyal konutlarýn yapýlabileceðini Cumhur Ýttifaký ile Akdeniz ve Silifke ilçelerimizde gösterdik. Cumhur Ýttifakýnýn gücü ile kentimizin her bir köþesine hizmet götüreceðiz" ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE 37 EKÝPLE EÞ ZAMANLI ASAYÝÞ UYGULAMASI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.